MENU OBIADOWE


20 - 24 maja

Poniedziałek
- zupa - kapuśniak
- kluski z mięsem, kompot1,2,3

Wtorek
- zupa - gwiazdkowa
- gulasz wieprzowy kasza, sałatka szwedzka, kompot1,2,3

Środa
- zupa - pieczarkowa z lanym ciastem
- płatki indyka w sosie pomidorowym, makaron świerki, kompot1,2,3

Czwartek
- zupa krem z marchewki z grzankami
- podudzie kurczaka, ziemniaki, surówka wiosenna, kompot1,2,3

Piątek
- zupa- z soczewicy
- naleśniki z serem i polewą truskawkową, kompot 1,2,3


27 - 31 maja

Poniedziałek
- zupa jarzynowa
- pierogi z truskawkami, sos śmietanowy, kompot1,2,3

Wtorek
- zupa krem z zielonego groszku
- grzanki , plastry karczku, sos, kluski , buraczki, kompot1,2,3

Środa
- zupa rosół z makaronem
- filet, ziemniaki, surówka wiosenna z kurczaka z grilla, kompot1,2,3

Czwartek
- krupnik
- potrawka z kurczaka po chińsku z warzywami, ryż, kompot1,2,3

Piątek
- zupa kalafiorowa z grysikiem
- paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot 1,2,3